Cikk megosztása:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Csináld magad. Vannak trükkök amelyek érdekesek és hihetetlenek, ezekkel sokan próbálkoznak. Ebben a cikkben egy francia fotós egy igen érdekes munkáját mutatjuk meg, ami igen kivételes és érdekes a maga nemében.

Mathieu Stern egy Francia fotós, aki 1983-ban született Párizsban. Jött neki egy gondolat amelyet végül megvalósított, mégpedig, hogy elkészít egy csiszolatlan lencsét, vízből. Ehhez pedig a tervezés és előkészületek után egészen Izlandig utazott, hogy a szabadban fellelhető legtisztább ízből készíthesse el az objektívje lencséjét.

A vízből készült lencsének, ami fagyott állapotban van a hátránya, hogy gyorsan olvad, körülbelül egy perc áll rendelkezésre, a képek minősége sem hasonlítható össze egy komolyabb objektív minőségével, de a maga nemében igen kiváló fotók készültek vele.

A folyamat és az eredmény az alábbi videóban:

forrás: https://www.mathieustern.com/blog/

A fotós a következőket fűzte a projekthez:

 - Mivel a lencsék gyorsan olvadnak, ott kellett elkészítenie a fotókat, ahol a lencséket is gyártotta.
 - A fókuszálás igen nehéz, mivel a vízolvadás magában a kameralencsében is fellép.
 - Stern egy japán jégkockakészítő eszközzel gyártotta a lencséket. Egy-egy darab elkészítése átlagosan 45 percig tartott.
 - A lencséket egy 3D nyomtatóval készült foglalatba kellett beilleszteni.

Akinek van kedve próbálkozhat, tervezhet, jön a tél, idehaza pedig a desztillált víz is egy jó alap lehet a teljesen tiszta jég elkészítéséhez. Kalandra fel !

Ha tetszett a cikk oszd meg ismerőseiddel.